Logo
Home Zwemmers Zwemvaardigheid


Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ
Begin 2013 beginnen de nieuwe lessen van de zwemvaardigheid. Zo gaan we weer les geven in zwemvaardigheid en snorkelen en bieden we de mogelijkheid weer voor het trainen.

Synchroomzwemmen Afdrukken E-mailadres

Sychroonzwemmen is de nieuwste zwemvaardigheidsdiploma`s die zwemvereniging Actief nu aanbied. De lessen starten na de zomer van 2013. Zie hier de eisen van de diploma`s.

Synchroonzwemmen 1

1 Starten in het water, in rugligging onder water afzetten van de kant, gevolgd door 9 meter onderwater zwemmen, waarvan 3 meter in rugligging, vervolgens schoolslag doorzwemmen tot 75 meter, waarin 5x een koprol voorwaarts en achterwaarts wordt gemaakt.
2 Starten in het water, 12,5 meter zijslag, hierbij om de 2 slagen wisselen van zij.
3 Starten in het water, (zonder afzet van de kant) 8 meter basisstuwing in rugligging richting hoofd, gevolgd door 8 meter basisstuwing in rugligging richting voeten.
4 Starten in het water, (zonder afzet van de kant) 8 meter eggbeaten in rugligging en 8 meter in buikligging.
5 Synchroon te water gaan met 2 of meertal, in patroon boven komen en 15 seconden eggbeaten in stand, waarbij het patroon wordt vasthouden.
6 Gehurkte draai, gelijkmatig uitvoeren in 4 x 8 tellen.
7 Zeilboot beurtelings.
8 Starten in het water met 2 of meertal, 25 meter schoolslag zwemmen op de maat van de muziek.
9

 

Synchroonzwemmen 2

 

1 Starten in het water, in rugligging onder water afzetten van de kant, gevolgd door 12 meter onderwater zwemmen, de eerste 6 meter in rugligging zwemmen en tijdens de tweede 6 meter 1x een koprol voorover maken, vervolgens schoolslag doorzwemmen tot 50 meter,waarin 3x een hele draai om lengte-as wordt uitgevoerd; aansluitend 25 meter zijslag, hierbij om de 2 slagen wisselen van zij en 25 meter rugcrawl.
2 Starten in het water, (zonder afzet van de kant) 10 meter basisstuwing in rugligging, hierbij 4 x veranderen van richting.
3 Starten in het water, 15 seconden eggbeaten in stand, aansluitend 8 meter eggbeaten in buikligging en 8 meter in rugligging.
4 Synchroon te water gaan met 2 of meertal, in patroon boven komen en 30 seconden eggbeaten in stand, waarbij het patroon wordt vastgehouden en hierbij 2x naar links en 2x naar rechts wordt verplaatst, aansluitend 5 meter basisstuwing in rugligging; proef afronden met een gehurkte draai.
5 Salto achterover gehurkt.
6 Zeilboot beurtelings, gelijkmatig uitvoeren in 4 x 8 tellen.
7 Starten in het water met 2 of meertal, 25 meter zwemmen op de maat van de muziek hierin verwerkt schoolslag en zijslag waarbij om de 2 slagen wisselen van zij.


 

Synchroonzwemmen 3

 

1 Starten in het water, in rugligging onder water afzetten van de kant, gevolgd door 15 meter onderwaterzwemmen, de eerste 6 meter in rugligging zwemmen waarbij 1x koprol achterover gemaakt moet worden , tijdens de volgende 9 meter onderwaterzwemmen in buikligging 1x een koprol voorwaarts maken, vervolgens schoolslag doorzwemmen tot 25 meter; aansluitend 25 meter rugcrawl met 5x een koprol achterover, 25 meter borstcrawl, 25 meter wisselend 2 slagen schoolslag, 2 slagen zijslag links, 2 slagen zijslag rechts, tenslotte 25 meter steeds wisselend 3 slagen borstcrawl en 3 slagen rugcrawl.
2 Starten in het water (zonder afzet van de kant) 12 meter basisstuwing in rugligging, hierbij 8x veranderen van richting.
3 Starten in het water, 15 seconden eggbeaten in stand, waarbij met een arm een sierlijke of strakke beweging boven het water wordt uitgevoerd, aansluitend 10 meter eggbeaten in buikligging en 10 meter in rugligging.
4 Synchroon te water gaan met 2 of meertal, in patroon boven komen en 45 seconden eggbeaten, waarbij het patroon wordt vastgehouden en hierbij verplaatsen in meerdere richtingen (minimaal 2x naar links, minimaal 2x naar rechts en minimaal 2x in rugligging, minimaal 2x in buikligging), aansluitend 5 meter basisstuwing in rugligging, proef afronden met een salto achterover gehurkt.
5 Oester.
6 Balletbeen.
7 Vrije keuze van te water gaan met 2 of meertal, 25 meter zwemmen op de maat van de muziek, minimaal 2 zwemslagen (keuze uit schoolslag, zijslag en rugcrawl) en minimaal 1 figuur uitvoeren (keuze uit gehurkte draai, salto achterover gehurkt en zeilboot beurtelings).


 

 

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met ons.

 
Wereldzwemslagen Afdrukken E-mailadres

1 25 meter Dubbele Spaanse slag
2 25 meter Japanse crawl
3 25 meter Zeemansslag
4 25 meter Zijslag
5 25 meter Samengestelde rugslag
6 25 meter Lange schoolslag
7 25 meter Dubbele Spaanse rugslag

1 25 meter Spaanse slag
2 25 meter Matrozenslag
3 50 meter Zeemansslag in tweetallen
4 25 meter Eénarmige zijslag
5 25 meter Sidestroke
6 25 meter Engelse slag
7 25 meter Dubbele Spaanse rugslag

1 25 meter Hongaarse slag
2 25 meter Japanse Morote slag
3 25 meter Japanse Hitoe slag
4 25 meter Rugtrudgeon
5 25 meter Duitse crawl
6 25 meter Helikopterslag
7 25 meter Thrust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Waterpolo Afdrukken E-mailadres

Waterpolo 1

1 Vanuit het water, 15 meter waterpoloborstcrawl, aansluitend 15 meter waterpolorugcrawl, gevolgd door 5 meter waterpoloschoolslag en 15 meter zijwaarts verplaatsen.
2 Vanuit het water, 15 seconden ongelijkzijdig watertrappen op de plaats, aansluitend 10 seconden ongelijkzijdig watertrappen op de plaats met 1 arm omhoog, gevolgd door 5 seconden ongelijkzijdig watertrappen op de plaats met twee handen omhoog.
3 Vanuit het water, 15 meter waterpoloborstcrawl met bal.
4 In het water, 5 keer werpen (passen) van de bal, naar een medespeler, waarbij het werpen met één hand gebeurt en gericht wordt op de handen van de medespeler, die zich op 2 a 3 meter afstand eveneens in het water bevindt. De bal wordt opgepakt met de draaisteekmethode.
5 Op een afstand van 3 meter 3 x schieten op het doel, waarbij vanuit verschillende posities voor het doel (positie recht voor het doel, alsmede eenmaal links en eenmaal rechts voor het doel) geschoten wordt en waarbij de bal wordt opgepakt met de draaisteekmethode.
6 Het spelen van twee balspelen naar keuze in borstdiep water.


 


 

Waterpolo 2

Vanuit het water, starten, 5 meter (of ongeveer 8 zwemslagen) waterpoloborstcrawl, keren 5 meter waterpoloborstcrawl, keren 5 meter waterpolorugcrawl, keren 5 meter waterpoloborstcrawl, stoppen en zijwaarts verplaatsen naar links (of rechts), keren en zijwaarts verplaatsen naar rechts (of links).

2 Vanuit het water, 3 x omhoog springen.
3 Vanuit het water, starten met de bal, 5 meter waterpoloborstcrawl met bal, stoppen met bal, bal oppakken met methode naar keuze en bal passen naar medespeler die op 3 meter afstand ligt. Dit driemaal.
4 In het water, 5 keer werpen (passen) van de bal met een boogbal, naar een medespeler, waarbij werpen met één hand gebeurt en gericht wordt op de handen van de medespeler, die zich op 2 a 3 meter afstand eveneens in het water bevindt.
5 Op een afstand van 3 meter 4 x schieten op het doel, waarbij vanuit de posities recht voor het doel 1x in de linker bovenhoek, 1x in de rechter bovenhoek, 1x in de linker onderhoek en 1x in de rechter onderhoek geschoten wordt en waarbij de bal wordt opgepakt met de drukmethode.
6 Het spelen van twee balspelen naar keuze in borstdiep of diep water  


 

Waterpolo 3

1

Vanuit het water, met zijn tweeën starten, waarbij de een probeert vrij te zwemmen en de ander te volgen en waarbij de verschillende zwem-, start-, stop- en keertechnieken worden toegepast gedurende 30 seconden. Na 30 seconden wordt er gewisseld van positie.

2 Vanuit het water, 2 x opspringen zijwaarts naar links en aansluitend 2 x opspringen naar rechts.
3 Vanuit het water, starten met de bal, 5 meter waterpoloborstcrawl met bal, stoppen met bal, bal oppakken met methode naar keuze en bal passen naar medespeler die op 3 meter afstand ligt. Dit driemaal.

4

In het water, 5 keer werpen (passen) van de bal met een boogbal en 3 keer werpen (passen) van de bal achterwaarts, naar een medespeler, waarbij werpen met één hand gebeurt en gericht wordt op de handen van de medespeler, die zich op 2 a 3 meter afstand eveneens in het water bevindt.
5 Schieten op het doel, waarbij 1 speler op 8 meter vanaf het doel aankomt zwemmen met de bal. Tegelijkertijd start ter hoogte van het doel op 4 meter vanaf de linker- of rechterpaal een tegenspeler om het schieten te verhinderen.
6 Het spelen van twee balspelen naar keuze in diep water.


 


 

 
Scharlakenhof